Olemme toimineet sähköalalla jo 55 vuotta. Sähköautoilun lisääntyminen ja siihen liittyvät  latauslaitteet ja tuotteet ovat oivallinen alue, jossa voimme yhdistää rautaisen osaamisemme uusimpaan teknologiaan ja tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Miten voimme auttaa sinua?

Tomas Granberg
Tomas GranbergMyynti
Tomas on meidän tekninen asiantuntija. Hänellä on pitkä kokemus sähköalalta, joten vaativat tekniset ja asennuksiin liittyvät kysymyksen hoituvat sujuvasti ruotsin-, suomen-, englannin- ja saksankielellä.

Puh +358 50 302 3628
tomas.granberg@stenbacka.fi

Pete Snellman
Pete SnellmanMyynti
Pete on Stenbackan tukipylväs niin tuote-, asennus- kuin teknisissäkin asioissa. 23 vuoden kokemus Stenbackalla on kerryttänyt tietoa ja taitoa eri tuoteryhmissä.

Puh +358 40 068 0640
pete.snellman@stenbacka.fi

Arto Tolonen
Arto TolonenMyynti
Arto on myyntitiimin energinen monitaituri ja hänellä on kokemusta monesta eri työtehtävästä Stenbackalla. Vahvuutena uusien asioiden selvittäminen ja laaja tuotetietous eri tuoteryhmistä.

Puh. +358 50 449 2885
arto.tolonen@stenbacka.fi

Useimmin kysytyt kysymykset

Sähköautoilu ja lataaminen herättävät paljon kysymyksiä. Katso löydätkö vastauksen tästä.

Älä epäröi kysyä lisää asiantuntijoiltamme.

MITEN SÄHKÖAUTO LADATAAN?

Sähköauton lataaminen ei ole vaikeaa.

Sähköautoiluun liittyy paljon outoja termejä.

Sähköautojen lataaminen on monista termeistään huolimatta hyvin yksinkertaista. Liität latausjohdon sähköauton korissa olevaan pistokkeeseen ja latauspisteen pistorasiaan. Sähköauton latautuminen kestää lataustavasta riippuen 15 minuutista yli kahteentoista tuntiin.

SÄHKÖAUTONLATAUSTAVAT

Sähköauton lataamiseen on kolme tapaa.

Kolme tapaa ladata sähköauto.

Sähköautoille on olemassa kolme erilaista lataustapaa. Tilapäislataaminen auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella, peruslataaminen kiinteästi asennetulla latauslaitteella ja pikalataaminen pikalaturilla. Huomioi, että kaikki automallit eivät tue nopeinta pikalatausta.

TYYPPI (type) 1 vai 2?

Sähköautosi merkki vaikuttaa latauspistorasian tyyppiin.

Tarkista autosi pistorasia.

Sähköautoista löytyy kahta erilaista peruslatauspistorasiaa ja lisäksi vielä pikalatauspistorasiat. Tyyppi 1 (type 1) ja tyyppi 2 (type 2). Tyypin 1 pistorasiat ovat käytössä yhdysvaltalaisissa ja japanilaisissa autoissa. Tyypin 2 pistorasiat löytyvät eurooppalaisista autoista. Tyypin 2 pistorasia on myös standardi julkisissa latauspisteissä Suomessa ja muualla Euroopassa.

MIKSI AUTO EI LATAA?

Eri automerkkien ja latauslaitteiden välillä on eroja.

Sähköautojen lataamiseen tarvitaan kehittyvää tekniikkaa.

Sähköauton lataamisongelmat ovat melko yleisiä ja niihin on  monia syitä. Latausasemien toiminnoissa tai maksutavoissa on valitettavasti häiriöitä. Myös latausasemien tekniikkaa ja ominaisuuksia kehitellään jatkuvasti, eivätkä ne ole vielä kovin tuttuja käyttäjille. Myös eri automerkkien ja latauslaitteiden välillä on eroja toimivuudessa.

RIITTÄÄKÖ SÄHKÖT?

Riittääkö tavallisen pistorasian teho?

Nopea vai hidas lataus?

Jos kyseessä on hybridi, usein 1-vaihe lataus riittää, mutta voit nopeuttaa latausta 3-vaihe latauksella. Huomioi, että kaikki autot eivät välttämättä tue 3-vaihe latausta. Latauslaitteiden tehot vaihtelevat 3,7-22kW välillä. Ennen isomman teholuokan latauslaitteen asennusta, vaaditaan myös sähköjärjestelmän kartoitus. Ammattilaisen tekemä kartoitus varmistaa, että sähköjärjestelmästä saadaan varmasti riittävästi tehoja lataukseen turvallisesti.

MIKSI LATAUSASEMASSA ON KIINTEÄ LATAUSJOHTO?

Riittävän pitkä latausjohto helpottaa auton pysäköintiä.

Kiinteällä johdolla nopeutat latauksen aloitusta.

Käytössä sen huomaat, on kätevämpää että johdot ovat kiinni asemassa. Silloin ei joka latauskerta tarvitse kaivaa johtoa takakontista, vaan se on kätevästi paikallaan asemassa. Latausasemassa riittävän pitkä johto helpottaa parkkeerausta. Ei tarvitse välittää miten päin auto on pysäköity. Johto riittää aina latauspistokkeeseen.

Kysy meiltä lisää tuotteistamme

Oy T. Stenbacka Ab

Emalikatu 2
04440 Järvenpää
Avoinna: ma-pe 8.00–16.00

Puh. 020 7432 320

Y-tunnus: 2231973-3

info(at)stenbacka.fi